C Företaget i Allenhanda tidning, Örnsköldsvik

Idag har Allenhanda tidning uppmärksammat vår ansökan om att starta ett familjedaghem i Örnsköldsvik

portal-test

De vill öppna dagbarnvård i DomsjöI dagens läge finns det inga privata dagbarnvårdare inom kommunen.

Det vill C Företaget ändra på.

– Vi trodde inte att det skulle vara såhär stort intresse, säger verksamhetschef Olle Hallin.

 

I Örnsköldsviks kommun finns det totalt 50 kommunala förskolor och cirka 20 dagbarnsvårdare anställda av kommunen.På den privata sidan finns det 10 förskolor, men inte en enda dagbarnvårdare.

 

Nu vill C Företaget från Uppsala ändra på det och slå sig in på Örnsköldsviks marknad och bli den enda privata aktören inom dagbarnvård i kommunen.

– Vi driver mycket barnomsorg lokalt i Uppsala. När vi provade utanför länet visade det sig finnas ett stort intresse.

– Det har varit ett stort intresse från Örnsköldsvik. Både från föräldrar och personer som ansökt om att få bli dagbarnvårdare via oss, säger Olle Hallin, verksamhetschef på C Företaget.

 

Olle Hallin berättar att deras affärsidé är att anställa personer som vill starta eget företag men att C Företaget står för all den administrativa biten.

– Det här är ett alternativ till att starta eget. De anställda blir som egna företagare men vi har hand om det administrativa.

 

Nu väntar C Företaget på att få sin ansökan godkänd i nämnden och om det går som tänkt vill man sätta i gång verksamheten så fort som möjligt och Örnsköldsvik blir då företagets nordligaste område.

– Vi har sökt tillstånd i hela kommunen, just nu har vi ansökt om en plats i Domsjö. Så fort det är möjligt startar vi upp.

 

Här kan du läsa hela artikeln!