Familjedaghemmet Hjärtat uppmärksammat i Jönköpings-Posten

baked-with-love-1315640-638x518
Idag publicerades det en artikel om familjedaghemmet Hjärtat i Jönköpings-Posten:

”I våras planerade Jönköpings kommun att avveckla familjedaghemmet i Lekeryd. Personalen ville annat och startade sin verksamhet i privat regi. Det firades under onsdagen med ett drop in, tårta och festligheter för barnen.

— Det är tack vare att föräldrarna vill ha kvar sina barn hos oss som gör att vi vågar satsa, säger Lena Holmqvist, dagbarnvårdare.

I nio år drevs familjedaghemmet i kommunal regi i en lokal på äldreboendet. I verksamheten fanns 13 barn i åldrarna 1-6 år. Familjedaghemmet fungerade även som fritidshem.

I våras kom beskedet om avveckling.

— Det kändes trist eftersom politikerna som fattade beslutet inte besökt oss. De ansåg att vår barngrupp var för stor och att det då var bättre att starta en förskola i Lekeryd. Vi delar vår grupp på två dagbarnvårdare. Det gör att gruppstorlekarna hålls nere så det argumentet håller inte, säger Lena Holmqvist.

Föräldrarna var inte glada då de träffade kommunens representanter.

— Vi förstod att de ville ha kvar oss och det gjorde att vi satsade på att starta eget, säger Lena Holmqvist.

I augusti godkände barn- och utbildningsnämnden förändringarna på familjedaghemmet. Den 1 oktober kunde det sedan starta.

Det skedde med stöd av C Företaget.

— Det har hand om det administrativa som skatt, kvitton och moms. Något som känns bra. Det gör att vi som är här kan koncentrera oss på verksamheten, säger Lena Holmqvist.”

Här kan du läsa hela artikeln.
Här kan du läsa mer om Hjärtat.